Sepet ( 0 )
Alışveriş sepetinizde hiçbir şey yok.
Ürün Kodu:MDX - 393
%5 koyun Kanlı Mueller Hinton Besiyeri klinik olarak önemli olan Streptococcus Pneumoniae izolatlarının ve diğer tüm Streptococcus türlerinin antibiyotik duyarlılıklarının belirlenmesi için uygulanan disk difüzyon method (Kirby-Bauer) yöntemiyle test etmek için kullanılan katı besiyeridir.
Özellikler
Saklama Koşulları
Kullanım
Laboratuvar ortamlarında kullanılan besiyerleri, birçok farklı alan hakkında detaylı bilgi sunabilir. Bu noktada Mueller Hinton Agar, özellikle antibiyotik duyarlılık testlerinin güvenilir ve standart bir şekilde uygulanabilmesi için geliştirilen testlerdir. Bu testler bakteriyel patojenlerin antibiyotiklere karşı direnç gösterme durumlarını değerlendirme de oldukça mahirdir. Bu nedenle Mueller Hinton, dünya çapında referans kabul edilen bir besiyeridir.
Müeller Hintın Agar (MHA) özellikle antibiyotik duyarlılık testlerinde kullanıma uygun olan ve besin açısından zengin içeriğe sahip, yarı katı formda bulunan bir mikrobiyolojik besiyeridir. Bu besiyeri 1941 yılında Jhon Howard Mueller ve Jane Hinton tarafından geliştirilmiştir. İsmini de doğal olarak bu iki araştırmacının isminden almıştır.
Mueller Hinton besiyerinin en büyük özelliği, bakterilerin sağlıklı şekilde çoğalmasını sağlamasıdır. Bu işi yaparken aynı zamanda antibiyotiklerin difüzyonuna yani yayılımına da elverişli bir alan sunar. Bu davranışlar sayesinde özellikle Kirby-Bauer dis difüzyon yöntemi gibi testlerde sıkça tercih edilmektedir.
MHA içinde bulunan et özü ve kazein hidrolizatı, bakterilerin büyümesi için gerekli olan amino asitleri ve besinleri sağlar. Bunun yanında içinde bulunan nişasta da bakteriler toksinleri baskılayarak antibiyotiklerin etkisini bastırmalarını önler. Mueller Hinton besiyerinin içinde bulunan agar da, katı ortam oluşmasına neden olur.
Mueller Hinton, standartlaştırılmış sonuçlar sunar. Bunun yanında Dünya Sağlık Örgütü’nün ve Klinik Laboratuvar Standartları Enstitüsü’nün referans besiyeri olarak kabul görmektedir. Bu besiyeri, hastalıklara neden olan bakterilerin antibiyotiklere duyarlılığını belirlemek için kullanılan en yaygın besiyerdir.